Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-28@06:59:30 GMT

راهکار برطرف کردن بوی بخار بنزین در ال۹۰

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۳۴۵۳۳

به گزارش اکوفارس، استشمام بوی نامطبوع بنزین از داخل کابین خودرو یکی از نشانه های عدم عملکرد صحیح کنیسترمی‌باشد. کنیستر بنزین (منبع ذخیره بخار بنزین، منبع رطوبت گیر بنزین) ال90 را بر عهده دارد. کلمه CANISTER بر گرفته از واژه لاتین به معنای CANSTRUM سبد می‌باشد . کنیستر مخزنی پر از دانه‌های کربن فعال است که زیر گل‌گیر و پشت سپر ، سمت شاگردخودرو قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مخزن دارای دو شیلنگ است که یکی از آن‌ها طرف باک ودیگری به ورودی هوای موتور خودرو متصل می‌گردد.
زمانی که موتور روشن است، بخار بنزین به داخل موتور کشیده و در محفظه احتراق می سوزد ، اما وقتی موتور خاموش است، این بخارها جذب کنیستر شده و از ورود به هوای اطراف و آلودگی محیط زیست، جلوگیری می‌نماید.

ﻣﻄﺎﺑﻖ با اﺳﺘﺎﻧﺪاردﻫﺎی ارائه شده از سوی خودروسازان بطور معمول هر 30 هزار کیلومتر یا 2 سال یکبار نیاز به بازدید و در صورت منفی بودن تست عملکرد صحیح آن ، قطعه می بایست تعویض شود.

نشانه‌های عدم عملکرد صحیح ( خرابی ) قطعه کنیستر چیست..؟
الف - اﻧﺘﺸﺎر ﺑﻮی ﺑﻨﺰﯾﻦ در اﻃﺮاف ﺧﻮدرو و یا استشمام آن از داخل کابین سرنشینان خودرو( به ویژه در فصول گرم تر سال)
ب - ﻧﺸﺖ ﺑﻨﺰﯾﻦ از ﺳﺮ ﺷﯿلنگی ﻫﻮای آزاد ، تجمع ﺑﺨﺎر در باک و اﻧﺘﺸﺎر ﻧﺎﮔﻬﺎﻧﯽ آن پس از ﺑﺎز ﮐﺮدن درب باک خودرو
ج - ﻣﺸﺎﻫﺪه ﻫﺮ ﮔﻮﻧﻪ ﺿﺎﯾﻌﺎت ﺳﻄﺤﯽ ﯾﺎ ﺷﮑﺴﺘﮕﯽ روی قطعه ﮐﻨﯿﺴﺘﺮ
جهت اطمینان از نحوه عملکرد صحیح قطعه بازدیدهای دوره ای پیشنهاد می‌گردد.

روشهای تست عملکرد صحیح قطعه کنیستر کدام است..؟
الف - ﻣﻮﺗﻮر ﺧﻮدرو را روﺷﻦ نموده ، اﻧﮕﺸﺖ ﺧﻮد روی ﺳﺮ ﺷﯿلنگ ﻫﻮای آزاد قطعه قرار داده در این حالت می بایست ﻣﮑﺶ ﻫﻮا اﺣﺴﺎس شود.
ب - ﺷﯿلنگ اﺗﺼﺎل باک ﺑﻪ ﮐﻨﯿﺴﺘﺮ را ﺟﺪا نموده سپس ﻫﻨﮕﺎم روﺷﻦ ﺑﻮدن ﻣﻮﺗﻮر خودرو ، ﻣﮑﺶ ﻫﻮا را از ﺳﺮﺷیلنگﻫﺎی ﺑﺨﺎر ﺑﻨﺰﯾﻦ و ﻫﻮای آزاد را کنترل نمایید.

ولی یکی از راههای کار بردی مکانیک ها برای رفع مشکل بوی بنزین در اتاق می توان به اضافه کردن یه شلنگ کوتاه به شیلنگ خروجی هوای کنیستر که در پشت چراغ سمت شاگرد قرار دارد اشاره کرد که بعد از این کار انتهای شلنگ را در سوراخی که در گلگیر در پشت چراغ سمت راست خودرو قرار دارد به بیرون انداخته تا به داخل اتاق سرایت نکند.

* تسنیم

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۳۴۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موتور ۶ سیلندر بنزینی بومی چه ویژگی دارد؟

 روز‌های گذشته اولین نمونه بومی سازی شده «۶سیلندر بنزینی خورجینی ۴لیتری» در پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی رونمایی شد.

بر اساس اعلام مدیران این پروژه، از ۳ پیش با توجه به شناسایی نیاز کشور به خودرو‌هایی همچون آفرود، شاسی بلند و سازمانی که بالغ بر ۱۰ هزار خودرو در سال بود، تصمیم گرفتند به دنبال ساخت نمونه‌ای داخلی باشند.

در این پژوهش بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی مختلف در بازه ۳ تا ۵ لیتری با چیدمان خورجینی را بررسی شده است، محصولات به‌روز ۱۳ سازنده نامی دنیا مورد هدف قرار گرفته و ۱۶ پارامتر سنجش عملکرد موتور‌ها بررسی شد که متناسب با خودرو‌های کشور باشد و شماتیکی از پراکندگی و کارآمدی آنها در این حوزه گزارش و در نهایت یک موتور انتخاب و بر روی خودرو هدف تست شد و در نهایت موتور مبنا انتخاب شد.

این موتور ۴ لیتری و ۶ سیلندر، فناوری روز دنیا است که در ساختار صنعت خودروسازی ایران قابل شناسایی بوده و امکان تعمیر و نگهداری آن را در کشور وجود دارد.

گشتاور بالا و قدرت زیاد در دوره‌های نسبتا پایین

علی قاسمیان مدیر واحد تحلیل مهندسی این پروژه دلایل به ویژگی‌های این موتور اشاره کرد و گفت: ۲ مشخصه اصلی موتور‌های احتراقی توان و گشتاور است، توان برای ایجاد سرعت بیشینه و گشتاور نیز برای تامین کشش‌مناسب خودرو است، به عبارت دیگر ما آن را به عنوان قدرت موتور برای عبور از سربالایی و حمل بار می‌دانیم.

وی افزود: موتور‌های بنزینی عموما بر مبنای توان بالا طراحی می‌شوند، اما این موتور قابلیت دارد که گشتاور بالا و قدرت زیادی را در دوره‌های نسبتا پایین در اختیار راننده قرار دهد و این یک ویژگی خوب برای خودرو‌های پیکاپ، آفرودی، SUV (خودرو‌های شاسی بلند) و تاکتیکی برای عبور از مناطق شیب‌دار، صعب‌العبور و همچنین حمل بار‌های سنگین به حساب می‌آید. قاسمیان اظهار کرد: از آنجا که این موتور، یک موتور بنزینی است می‌تواند سرعت بالایی داشته و نیاز کاربر خود را رفع کند.

وی درخصوص سایر ویژگی‌های این موتور گفت: دوام بسیار بالا و خوش تعمیری از جمله ویژگی‌های بارز این موتور است، همچنین این موتور قابلیت کسب استاندارد آلایندگی یورو۵ و قابلیت ارتقا استاندارد آلایندگی به یورو۶ را دارد.

قاسمیان به ویژگی دیگر این موتور اشاره و تصریح کرد: با افزودن کیت‌های جانبی به همین موتور بدون هیچ تغییری تا ۲برابر توان و گشتاور فعلی توسط این موتور قابل تامین است که می‌تواند یک ویژگی مهم برای کاربری‌هایی خاص باشد. مدیر واحد تحلیل مهندسی این پروژه خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی توان این موتور ۲۳۶ اسب و گشتاور آن ۳۶۰ نیوتن‌متر است.

گفتنی است، در گذشته این موتور به ایران فروخته می‌شد، اما به دلیل تحریم‌ها فروش محصول قطع شد و تعمیر و نگهداری آن پشتیبانی نمی‌شد، در نتیجه اولین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی  ساخته شد، زیرا در حال حاضر مهندسین ایرانی امکان تولید موتور‌های کم حجم با مصرف کمتر را دارند.

نخبگان و متخصصان در این پروژه توانسته‌اند به حدود ۴۵ درصد دانش بومی ساخت موتور دست پیدا کنند که برای فاز اول پروژه بود، بررسی موتور مبنا بر اساس متالوژی با مدل‌های ۲ بعدی، ۳ بعدی و بر مبنای توانمندی داخلی انجام شد، این شبیه سازی بر مبنای ساخت بلوک آلومینیومی بود، اما به ساخت قالب‌های چدنی نیز دست پیدا کردند که در برنامه اولیه نبود.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • بازگشت پرشکوه هاوال با H6
  • راهکار ساماندهی وضعیت خودرو از نگاه معاون علمی ریاست جمهوری
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • در سال جهش تولید با مشارکت مردم، نواقص گذشته جامعه کارگری برطرف شود/ نیروی کار و کارگر موتور محرکه اقتصاد کشور است
  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • موتور ۶ سیلندر بنزینی بومی چه ویژگی دارد؟
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین